Igal septembril tähistatakse Eestis oma toidukultuuri, pöörates tähelepanu just siin kasvatatud ja valmistatud saadustele. Ka tänavu pakuvad mitmed Tallinna restoranid spetsiaalseid Eesti menüüsid ning paljud hotellid tõstavad hommikusöögil esile kohalikke maitseid.
Eesti toidu kuu on iga-aastane üleskutse avastada, kuidas toit liigub Eesti taludest, metsadest ja vetest meie lauale ning kuidas kohaliku toidu tootmine ja tarbimine mõjutab meie tööstust ja majandust.
Septembri vältel toovad restoranid, hotellid ja toidupoed üle Eesti oma valikus esile kohaliku päritoluga toiduaineid. Hoia silmad lahti erimenüüde ja pakkumiste suhtes allpool loetletud restoranides!
Lisainfot Eesti toidu kohta leiad aadressilt eestitoit.ee.
Sel septembril tutvustavad paljud Tallinna hotellid oma hommikusöögivalikus Eesti toiduaineid ja toite.
Eesti toit on laudadel selgelt märgistatud ning valikus on mitmeid eestlastele armsaid hommikusöögiroogi, näiteks must leib värske taluvõiga, koduaia marjamoosid ja loomulikult kama, mida nautida keefiri ja moosi või värskete marjadega.
Eesti maitsed on lihtsad, puhtad ja ausad ning kannavad endas meie maa lugu.
Septembrikuises kampaanias osalevad Tallinna hotellid pakuvad võimalust nautida eestipäraseid maitseid ka neile, kes parasjagu majutusasutuses ei peatu. Avatud on hotellide hommikusöögibufeed, kus esile tõstetakse just kodumaiseid toiduaineid ja traditsioonilisi roogasid.
Näiteks saab einestada Go Hotel Shnelli või Economy hotellis 12,90 euro eest, Mercure’is, Kalev Spas või My City hotellis 18 euro eest. Suurepärane valik eestimaiseid toite ootab sind hotellides Nordic Hotel Forum ja Mövenpick, kus hommikusöögi hind on 25 eurot, ning Radisson Blu Olümpias, kus hommikueine maksab 23 eurot. Palace Hotel Tallinn ja Radisson Collection pakuvad mitmekülgset valikut vastavalt 25 ja 32 euro eest.
Järgnevates restoranides pakutakse Eesti toidu kuu raames erimenüüsid, milles on loovalt lähenetud eestimaiste roogade valmistamisele ning rõhutatud kohalikke ja hooajalisi tooraineid.