kõrvale tekkinud terve majatäis kohalikke jooke. Selles majas saab alustada hommikut värskelt röstitud imearomaatse kohviga, mida pakub
. Kustutada kuumal päeval kergelt tekkivat janu
ja vaadata samal ajal, mismoodi siidrit tehakse. Või juua klaas õlut
’is, kus saab maitsta kõiki Eesti ühe kõige huvitavama pruulikoja õllesid. Varasel õhtul (või hoopis hilisel tunnil) valmistavad oma džinnidest üksteise võidu kokteile
. Viimase juures saab uudistada ka kuidas see märjuke valmib.
Vanalinnas on elu. Ja milline veel!
Räägitakse, et
vanalinnast olevat elu mujale kolinud!? Tallinna vahest kõige huvitavamaid kokteile valmistatakse kokteilibaaris
Botaanik Suurtüki tänavas. Kuid ainult nendele, kes baari ära mahuvad. Eks proovige löögile pääseda. Laud tuleb reserveerida pikalt ette. Tuntud ja tunnustaud Eesti köögiga resto Leib sulges tõepoolest uksed. Aga selleks, et samas kohas saaks oma uksed avad
Lee resto. Lee paneb tuntud Eesti toidud julgelt idamaisesstesse kastmetesse ja tulemuseks on täiesti uus vaatenurk kohalikule toidule.
Minge edasi Vene tänva algusse. Sinna, kus üksteisele väga lähedal asuvad
Rado ja
La Bottega, hotelli
Telegraaf hoov ja veinirestoran
Dominic. Sinna ei ole mõtet minna üheks õhtuks vaid pigem terveks nädalavahetuseks. Sest alles siis võib öelda, et suurem osa huvitavatest maitsetest, mida see nelik pakub, on ära proovitud.
Eesti jook on nüüd Eesti söögi vääriline
Mitte ainult
Telliskivi kvartali joogimajas vaid igal pool. Mis sest, et siiamaani ei ole meie kohalikest jookidest väga lugu peetud. Ja kogu Põhjala toiduruumis on kuulsa kohaliku lähitoitu kõrvale ikka pakutud mujalt toodud veine.
Nüüd on Eestist saamas üks teejuhtidest sellesse maailma, kus lähedal kavanud toidule kõige parem paariline on niisama lähedal valmistatud jook. Nüüd on juba Tallinnas raske leida söögikohta, mille joogikaardilt ei leia päris mitut kohalikku jooki. Olgu alkoholiga või ilma. Kõige esinduslikumat valikut kohalikest jookidest pakub
veini- ja õllepood SIP. Kohapeal ei pea ainult vaatamise ning kaasa ostmisega piirduma. Maitsta saab ka.
Telliskivi või Noblessner? Rotermanni või Kadriorg? Või siis hoopis Põhjala?
Jah, Tallinnas on raskem, kui ei iial varem, otsustada, kuhu minna. Sest
Noblessner ei tulnud Telliskivi asemele.
Rotermanni ja
Kadriorg uuenevad üksteise võidu. Need, kes alati otsivad “kõige uuemat uut” jälgivad hoolega seda, mis toimub endisel
Põhjala tehase alal.
Kui otsustamisega hätta jääte, siis on pakkuda spikker. Uued ja uusvärsked söögikohad Tallinnas ning mujal Eestis pakuvad sellel suvel erimenüüd - Eesti Suve Maitsed. Nendesse menüüdesse on koondatud parima söögi valmistamise oskused ning söögi ja joogi sobitamise eriline kunst.