Igal septembril tähistatakse Eestis oma toidukultuuri, pöörates tähelepanu just siin kasvatatud ja valmistatud saadustele. Ka tänavu pakuvad mitmed Tallinna restoranid spetsiaalseid Eesti menüüsid ning paljud hotellid tõstavad hommikusöögil esile kohalikke maitseid.
Eesti toidu kuu on iga-aastane üleskutse avastada, kuidas toit liigub Eesti taludest, metsadest ja vetest meie lauale ning kuidas kohaliku toidu tootmine ja tarbimine mõjutab meie tööstust ja majandust.
Septembri vältel toovad restoranid, hotellid ja toidupoed üle Eesti oma valikus esile kohaliku päritoluga toiduaineid. Hoia silmad lahti erimenüüde ja pakkumiste suhtes allpool loetletud restoranides!
Lisainfot Eesti toidu kohta leiad aadressilt eestitoit.ee.
Sel septembril tutvustavad paljud Tallinna hotellid oma hommikusöögivalikus Eesti toiduaineid ja toite.
Eesti toit on laudadel selgelt märgistatud ning valikus on mitmeid eestlastele armsaid hommikusöögiroogi, näiteks must leib värske taluvõiga, koduaia marjamoosid ja loomulikult kama, mida nautida keefiri ja moosi või värskete marjadega.
Eesti maitsed on lihtsad, puhtad ja ausad ning kannavad endas meie maa lugu.
Järgnevates restoranides pakutakse Eesti toidu kuu raames erimenüüsid, milles on loovalt lähenetud eestimaiste roogade valmistamisele ning rõhutatud kohalikke ja hooajalisi tooraineid.