Pühadehooajal pakuvad paljud restoranid ja hotellid pühadeteemalist menüüd ning korraldavad isegi jõuluõhtusööke. Allpool leiate valiku söögikohti, kus pakutakse jõulude puhul erimenüüd.
Maailmatasemel maitseelamusi pakkuv NOA on loonud pühadeajaks peene viiekäigulise menüü, mis sisaldab austreid, kammkarpe ja vasikaliha. Luksuslikku mitmekäigulist menüüd ei pea ette tellima, kuid seda serveeritakse vaid tervele laudkonnale korraga.
Erilist jõulumenüüd pakub ka stiilne fine dining restoran Tuljak, kust avaneb imeline vaade Tallinna lahele. Verivorsti ja hapukapsa asemel on Tuljaku viiekäigulises menüüs part, lõhe ja muud road. Nagu restoranis Noa, on menüü saadaval vaid kogu laudkonnale.
Paljude kohalike ja turistide lemmik Paju Villa pakub neljakäigulist jõulumenüüd, milles on veise- ja pardiliha ning piparkoogi brülee. Menüüd saab tellida kogu laudkonnale korraga, nagu ka Noas ja Tuljakus.
Tallinna tuntuim keskaegne restoran Olde Hansa on loonud ühe jõulumenüü asemel lausa kaks. Rõõmutoova jõulusöömingu hulka kuuluvad verivorst ja sealiha, kuninglik jõulusööming aga koosneb hirvefileest ja pardist.
Mimosa asub väärikas vanas puitmajas, mis loob kodusesse restorani õdusa atmosfääri. Restoran pakub kolmekäigulist menüüd, mille pearoog on sealiha – Eesti jõuluõhtusöögi kohustuslik osa.
Kui te liha ei soovi, pakuvad Tallinnas jõulumenüüsid ka kaks vegantoidu restorani. Vegan Restoran V on loonud imemaitsva kolmekäigulise menüü, mille eelroog, pearoog ja magustoit ei sisalda loomseid koostisosi. Restorani Klorofüll külastajad saavad valida kolme- ja viiekäigulise täistaimse menüü vahel.
Tallink Spa & Conference Hoteli ja Tallinn City Hoteli restoranides pakutakse jõulubufeed 24. detsembril kell 18–22. Mõlemas hotellis toimub 31. detsembril ka aastavahetuse õhtusöök, mis kestab kella 19.30-st keskööni.
Palace hotell ja Radisson Collection korraldavad jõuluteemalise õhtusöögi jõululaupäeval kell 18–21.
Original Sokos Hotel Viru jõulubufee toimub 25. detsembril kell 18.